KÜRESEL ÇETELER DOSYASI : GEORGE SOROS VE Carlyle Group KİMDİR ???

Soros 1930’da Macaristan’da doğdu. Ailesi aslen Yahudi olsa da köklerinden o kadar uzaklaşmışlardı ki, rahatça Nazi Almanyası’na tatile gidebiliyorlardı.

Soros Nazi hükmü altında yaşadı, Komünistlerin zaferi ile 1947’de İngiltere’ye geçti.

Burada Soros, London School of Economics’te Filozof Karl Popper’ın öğrencisi oldu. Popper aşırı bir antikomünist ideologdu ve onun öğretileri Soros’un siyasi eğilimlerinin temelini oluşturdu. Soros’un yazdığı hiçbir kitap ya da makale, yaptığı hiçbir konuşma yoktur ki, Popper’dan bir etki yansıtmasın.

1965’te Sir olan Popper "Açık Toplum" sloganını icat etti; bu Soros’un Açık Toplum Vakfı ve Enstitüsü’nde yankısını buldu (Open Society Foundation and ınstitute).

Popper’ın takipçileri onun sözlerini gerçek imanlılar gibi tekrarladılar.

Popperci felsefe Batılı bireyciliğin şiarı oldu. Soros İngiltere’yi 1956’da terketti ve Wall Street’te iş buldu; burada 1960’ta bir menkul değerler şirketi ("hedge fund") kurdu.

"..Menkul değer şirketleri çok zengin insanlara hizmet eder… Genellikle gizli fonlar, genellikle de offshore işlerde kullanılır… astronomik karlar getirir. "Bahis" parasının çapı genellikle sonucu garantiler: ‘bir hissenin büyük menkul şirketlerince satın alındığı dedikodusu diğer yatırımcıları da buna sevkeder,’ sonuçta alınan hisseler değer kazanır."

Soros 1969’da Quantum Fund’ı organize etti ve dövizlerle oynamaya başladı. 1970’lerde finans faaliyetleri gelişmişti: "alternatif kısa ve uzun vadeler… Soros, hem gayrimenkul fiyatlarının yükselişinden, hem de düşüşünden kazanıyordu! (ünlem çevirenin).

20 yıllık yönetimi boyunca Quantum yılda şaşırtıcı bir %34.5 gelir sağladı. Soros en çok döviz spekülasyonu ile bilinir (ve ondan korkulur)… 1997’de bir devlet başkanı, Malezyalı Mahathir Muhammed tarafından "haydut" olarak tanımlanma şerefine erişti; bu ülkenin parasına spekülatif bir saldırı yapmıştı."

Bu tür gizli finans operasyonlarıyla Soros bir Dolar mültimilyarderi oldu. Şirketlerinin Arjantin, Brezilya ve Meksika’da arazileri, Venezuela’da bankaları var; dünyanın en karlı döviz ve kambiyo işlerini yapıyorlar ve genelde kabul edilen o ki, yüksek makamlardaki dostları onun finans işlerinde yardımcı oluyorlar, hem siyasi hem de maddi kazanç için.

George Soros 1997’de Tayland ekonomisini çökertmekle suçlandı. Bir Taylandlı göstericinin ifadesiyle "Biz George Soros’u bir tür Drakula olarak görüyoruz. O insanların kanını emiyor."

Çinliler ona "timsah" diyor, çünkü onun Çin’deki faaliyetleri o kadar doymak bilmezce ve Tayland ile Malezya ekonomilerini silip süpürdü.

Soros bir keresinde İngiliz Sterlini üzerine spekülasyonla bir günde 1 milyar Dolar kazandı (spekülasyon sözünü pek sevmez!).

"Sterlin üzerine spekülasyonla İngiliz vergi mükelleflerinin cebini boşaltmakla" suçlandığında şöyle dedi:

"Finans piyasalarında spekülasyon yaptığınızda normal bir ticareti bağlayan ahlaki sınırlardan özgürsünüz… Finans piyasalarında benim ahlaki kaygılarım yoktur."

Soros’un sınırsız kişisel servet elde etmek ve başkalarınca hakkında iyi düşünülmek şeklinde şizofrenik istekleri vardır:

"Döviz alım-satımcıları tezgahlarında oturur; üçüncü dünya ülkelerinin dövizlerini çok miktarda alır – satar. Para değeri dalgalanmalarının bu ülkelerde yaşayan insanlara etkisi onların akıllarına gelen bir konu değildir. Gelmemelidir de; yapacak işleri vardır. Eğer durup düşünmeye başlarsak kendimize şunu sormalıyız: Acaba döviz tacirleri … milyonların hayatını mı yönetiyorlar?"

Soros, George W. Bush’u da petrol şirketi batmak üzereyken kurtardı.

Soros Harken Energy Corp.’un sahibiydi ve Bush’un şirketinin batmadan önce hızla gerileyen hisselerini aldı.

Geleceğin ABD Başkanı bu işten 1 milyon Dolar nakit ile çıktı.

Soros, gerçi "siyasi güç" satın almadığını söyledi.

Yine Soros meşum Carlyle Group’un da bir ortağıdır.

1987’de kurulan bu "dünyanın en büyük özel hukuk firması

" 12 milyar Dolarlık bir ciroyu yönetir; "idare eski *****huriyetçi liderlerden birinin kayyumluğunda yürütülür", bu kimi zaman eski CIA’ci Frank Carlucci, kimi zaman eski CIA başkanı (Baba) George Bush’tur.

Carlyle Group karlarının önemli kısmını da silah ticaretinden kazanır.

Etiketlendi:, ,

Yorum bırakın