YOLSUZLUK DOSYASI : Enver Ören – İHLAS HOLDİNG VE İNDİRAGANDİ OL AN 600 TRİLYON

Yıllar önce 200 bin kişinin ‘faiz değil kâr payı’ veriyoruz diyerek 600 trilyonunu toplayıp daha sonra batan İhlas Holding’in kurucusu ve sahibidir Enver Ören.

Yıllar önce Akil insan Kadir İnanır ve Gülben Ergen’in oynadığı yine Enver Ören’in sahibi olduğu TGRT’de yayınlanan ‘Marziye’ adlı dizinin çekimlerine helikopterle gelip dilimlerinin içine altın yerleştirilen baklavaları dağıtırken devamlı gülümseyen kişidir Ören.

İhlas Holding sorun yaşamaya başladığında zamanın Başbakanı Bülent Ecevit’e giderek:”Efendim İngiltere iş yapabilmem için 100 milyon dolarlık teminat mektubu istiyor.Bu mektubu bana verir misiniz?”teklifine saf Ecevit’in:

”Tabi hazırlasınlar teminat mektubunu imzalayayım” deyince her zaman yanında bulunan Hüsamettin Özkan Ecevit’i uyararak:” Efendim bu mektubu veremezsiniz” deyince Ecevit :’Adam para istemiyor Hüsamettin,teminat mektubu istiyor” deyince Hüsamettin Özkan:”Efendim teminat mektubu borç demektir. Ören borcunu ödemeyince teminat mektubunu veren kişi yani hükümet ödemek zorundadır bu borcu’diyerek teminat mektubunun verilmesini engellemişti.

Daha sonra İhlas Holding iflas etti.Holdinge inanarak dişinden tırnağından ayırarak biriktirdiği paralarını yatıran saf insanlar perişan oldu.Bu olaydan sonra Enver Ören köşesine çekildi,Holdingin başına oğlu Ahmet Mücahit Ören Getirildi.Yasal işlem başlatılınca oğul Ören başkanlıktan istifa etti.2011 Yılında da Ahmet Mücahit Ören yemin ederek Amerikan vatandaşı oldu.Yemin görüntüleri televizyonda ve internette yayınlandı.2012 Yılında Türkiye’den Amerika’ya para götüren-işte o fakir fukaraların paralarıydı onlar- oğul Ören bazı sorunlar yaşasa da bu işi bir şekilde halletti.Şimdi Amerika’da lüks içinde yaşıyor Ahmet Mücahit Ören.

Enver Ören Şubat 2013’te öldü.Şimdi kimse çıkıpta ;”ölünün arkasından kötü konuşulmaz” filan diyerek ahkâm kesmesin.Ölmek bir insanı iyi ya da kötü yapmaz.İnsan diriyken neyse öldüğünde de odur benim düşümcemde. Oğlunun binlerce insanın parasını çalmasına göz yumdu.Şimdi onun müridleri takvim yapraklarında bu adamı kutsallaştırıyorlar.Rahmetli kendisine ait olan edep emanet, iffet , sözlerinin hangisini yaşamında uyguladı da bu kadar insan perişan olup,oğlu zenginleşti??? ‘Getirisi en yüksek yatırım aracı dindir’ cümlesinin gerçekliği bir kez daha yaşanmıştır.

Şahin Erkenez

.

Etiketlendi:, ,

Yorum bırakın